torsdag 25 mars 2010

Skatteverket för fusk och brottslighet

Efter den av regeringen skapade krisen på Försäkringskassan står Skattverket på tur.
Hårda sparkrav har redan inneburit nästan 1000 färre anställda på ett par år och nya underskott gör att den utvecklingen fortsätter. Det öppnar upp för än mer skattefusk.

Redan idag går statskassan miste om en bra bit över 100 miljarder kronor i fusk och fel. Nya krångliga regler och avdrag som regeringen infört gör dessutom fuskmöjligheterna – och därmed kontrollbehovet – större. Att regeringen nu rustar ner kampen mot den ekonomiska brottsligheten är mycket märkligt.

Socialdemokraterna har tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet tagit fram ett brett program mot skattefusk och ekobrott. Dessutom har man anslagit mer pengar till Skatteverket. Det är viktigt att förfallet i centrala statliga verksamheter stoppas. Välfärd och trygghet bygger på att myndigheter som Skatteverket och Försäkringskassan fungerar.


Ser att det annars mest handlar om annat i medier och bloggar. Rödgröna kör gemensam kampanj, Svd rapporterar om Duellen mellan Sahlin och Reinfeldt och den kommenterar även Peter Andersson och Röda Berget.

Inga kommentarer: