fredag 19 mars 2010

Moderaterna ger upp jobben!

När Moderaterna lanserar sin politik för att vinna landets kvinnor, som helst röstar rödgrönt, är det inte jobben som står i centrum. Tvärtom gör partiet vad som helst för att slippa prata om valets viktigaste fråga. Istället ska Reinfeldt prata om "trygghet".

Men det kan inte vara den trygghet det innebär att fler har jobb eller att den som blir av med jobbet har en bra a-kassa och möjligheter till utbildning. För de arbetslösa blir fler, utanförskapet växer och trygghetssystemen har försämrats. Troligen menar Moderaterna inte heller den trygghet det innebär att veta att de gamla föräldrarna har det bra i äldreomsorgen eller barnen på förskolan. För de sänkta skatterna har inneburit att 25000 välfärdsjobb, i äldreomsorg, sjukvård och skola, har försvunnit bara det senaste året och 70000 sedan valet.

Den Socialdemokratiska jobbkongresen har däremot lagt fast en lång rad förbättringar av tryggheten. En jobbpolitik med fokus på att fler ska anställas, istället för sänkta skatter till dem som inte nyanställer. En ekonomisk politik där vi investerar i välfärdsjobben och bostadsbyggandet, istället för att låna till skattesänkningar. En utbildningspolitik som öppnar dörrar för fler, istället för att minska på arbetsmarknadsutbildning, Komvux och högskolan.

Läser att Mona Sahlin tycker att Moderaterna är för mycket PR och för lite parti. Det ligger mycket i det. Andra som kommenterar detta är Alliansfritt, Högberg och HBT-sossen

Inga kommentarer: