fredag 5 februari 2010

Sverige halkar efter

Ytterligare ett bevis på att den borgerliga regeringen skött krisen dåligt kom idag i form av en tillbakagång i OECD:s sk välståndsliga, rapporterar Ekot. Sverige halkar efter där, liksom vi göra när det gäller arbetslösheten. Att vi snabbt närmat oss "Europas kärna" när det gäller arbetslöshet, trots att vi tidigare haft väsentligt lägre arbetslöshet, skrev jag om för några dagar sedan.

Egentligen är det inte så konstigt att det går sämre för Sverige. Regeringens krisberedskap var obefintlig. Bara några månader innan den akuta krisen slog in utmålade Anders Borg de farhågor som Thomas Östros tog upp i en riksdagsdebatt som svartmålning. Ingen annan än Östros trodde på kris och arbetslösheten menade finansministern. Han kan dock glädja sig åt att han fick ärva mycket goda statsfinanser från den regeringen Östros tillhörde. Utan dem skulle läget för landet vara mycket värre.

Läs mer i AB

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej Fredrik
Jag har så svårt att förstå er bedömning av den ökade arbetslösheten. Det låter som om hela felet ligger hos regeringen. Jag vet inte om ni har hört talas om den rådande lågkonjunkturen.