måndag 15 februari 2010

Jobben är skandalen

Tidningarna är fyllda med reportade om den moderata valfuskskandalen. Men den stora skandalen som moderaterna borde hängs ut för är misslyckandet med jobben. Ett fåtal artiklar handlar om hur de borgerliga bryter sitt vallöfte och inte klarar av att minska arbetslösheten under mandatperioden.

Att frågan är politiskt viktig förstår man av de felaktigheter som regeringen sprider omkring sig. Reinfeldt själv försökte i partiledardebatten få det till att sysselsättningen ökat, trots att den minskat. Jan Björklund hävdade i Ekots lördagsintervju att sysselslättningen minskat för att regeringen minskat utanförskapet. Men utanförskapet har ökat med 70 000 enligt Riksdagens Utredningstjänst och sysselsättningen beräknas på den totala befolkningen i arbetsför ålder. Så det var också fel. Så nu räcker det med interna skandalreportage om moderaterna. Granska misslyckadet med jobben istället!

Men i brist på det får ni hålla tillgodo med annat. Fuskskandalen skrivs det om i SvD, SvD2, Svd3, DN, DN2, Aftonbladet, Expressen om samma sak i piratparitet. Läser också bloggarna Viktor Tullgren, Peter Andersson, Alliansfritt

Inga kommentarer: