torsdag 14 januari 2010

Välförtjänt c-ras!

Centerpartiet rasar under fyraprocentsspärren i en mätning i Demoskop som publiceras i Expressen. Det är ett rättvist straff. Maud Olofssons hantering av Saab och Vattenfall, jordbruksministerns avrustning av djurskyddet och miljöministerns insatser i vargslakten förtjänar kritiken. Om mätningens resultat följs av fler i samma riktning är det en ren katastrof för de borgerliga med två partier utanför riksdagen, eftersom även kristdemokraterna hamnar under spärren.

Problemen med den egna politiken vill borgerliga bloggare dock inte diskutera. Ett typiskt exempel på det är Per Ankersjös blogginlägg om att det är elaka sossar som bär skulden. Läs gärna Peter Anderssons reflektioner om detta.

För socialdemokraterna är det mer positivt. Upp ett par procentenheter och 37 procent gör att det blir arbetsro för Mona Sahlin inför en period med flera viktiga debatter med start på onsdag i riksdagen. Det borde vara lätt att gå på offensiven. Regeringen misslyckas med jobben, den interna splittringen i borgerligheten går återigen i dagen ( både om Euro och försvaret) och det egna alternativet blir allt starkare.

Här kan du förövrigt läsa siffrorna för alla partier.

Inga kommentarer: