tisdag 26 januari 2010

(M)isslyckandet!

Den svenska regeringen har misslyckats med jobben. I en europeisk jämförelse blir det tydligt. Enligt EU-kommissionens senaste statistik och prognos var arbetslösheten i Sverige 2,6 procentenheter lägre än den europeiska under förra mandatperioden. För nästa år räknar man med att den svenska arbetslösheten är lika hög som den europeiska. Regeringen har spelat bort det försprång vi har haft genom sin omläggning av politiken. Det var väl det de borgerliga menade med att man skulle bli en del av europas kärna?!

Men det är inte jobben som borgerligeheten vill diskutera. Statsministern är upptagen med att försöka ta igen förlorad mark genom ett av de märkligaste inläggen på länge. Den röd-gröna reparationsplanen av sjukföräkringen angrips väldigt osakligt, något som bla Roger Jönsson belyser

Newsmill försöker landets "framstående" liberler man göra gällande att socialdemokratin och nazismen är ungefär samma sak och om Mona nu inte gillar Hitler så är hon ungefär som Jimmy Åkesson. Snuskigt!

Och centerpartister tar ut glädjen åt Saab-affären redan innan den är i hamn. Men inte för att det skulle rädda jobb i Trollhättan, utan för att det skulle ta ifrån Sahlin en valfråga. Herregud! Om det finns något som skulle glädja socialdemokrater så är det att det finns lite industri kvar efter några år med Maud Olofsson på näringsdepartementet.

Läser även Peter Andersson, Röda Berget och Björn Sundin. Andra kan man hitta visa NetRoots

2 kommentarer:

perankersjo sa...

Nej du. Ibland kan det vara bra att läsa lite mer än rubriken på ett inlägg. Då ser man bland annat att jag skriver:

"Nu hoppas vi att detta håller hela vägen och att det blir bra för Saab-medarbetarna i Trollhättan och deras underleverantörer. Men onekligen ser läget bättre ut än tidigare!"

Jag tror att alla känner med de anställda på Saab. Därför är det trist att Mona Sahlin spelar på just de strängarna.

Fredrik Olovsson sa...

Du får nog ta ansvar för din rubrik. Huvudsaken i din argumentation är just att Mona förlorar en valfråga. Jag tycker att det är en mycket märkligt ingång i en så viktig fråga som jobben för tusentals människor.