torsdag 19 november 2009

Littorin skyller ifrån sig om arbetslösheten

Regeringens jobbpolitik har havererat och Sverige halkar efter i Europa. Ändå skyller Littorin i Aftonbladet på landets kommuner för att arbetslösheten stiger. Det är beklämmande att ministern inte tar eget ansvar för jobbfiaskot.

Det är Littorin och regeringen som försämrat arbetslöshetsförsäkringen och på randen till jobbkrisen tryckt ut en halvmiljon människor ur försäkringen. Det leder till ökad otrygghet, lägre tillväxt och högre arbetslöshet.

Det är Littorin och regeringen som ryckt bort hälften av de statliga pengarna till vuxenutbildning. Det leder till att färre får en andra chans till utbildning som kan leda vidare.

Det är Littorin och regeringen som bantat bort det mesta av arbetsmarknadsutbildning. Trots att det är dokumenterat effektivt hindras människor från utbildning som kan ge jobb snabbt.

Det är Littorin och regeringen som sänkt skatterna istället för att ge kommuner och landsting tillräckliga resurser för att värna vården, omsorgen och skolan. Därför tvingas 60 000 lärare, undersköterskor och sjuksköterskor ut i arbetslöshet.

Det är Littorin som slösar bort miljarder på jobbcoacher istället för att satsa på jobb och utbildning.

AB

Inga kommentarer: