måndag 21 september 2009

Varför ljuger Anders Borg?

Anders Borgs ekonomiska politik har misslyckats. Arbetslösheten stiger kraftigt, andelen fattiga i Sverige växer, fler ställs utanför och underskotten i ekonomin växer. I välfärden kommer 60 000 jobb att försvinna. Men Borg fortsätter att låna till sina skattesänkningar för människor med goda inkomster.

Att Borg också känner sig pressad är tydligt. Lögnen om att även socialdemokraterna lånat till sänkta skatter är ett tydligt exempel. När arvs- och gåvoskatten avskaffades 2005 var den fullt finansierad av en annan skatteförändring. Det vet Borg men han ljuger ändå.

Ett annat nästan parodiskt exempel i debatten är centerpartiets Roger Tiefensee. Centern började regeringstiden med att höja skatten för småföretagare. Efter tre år återställer man sin egen politik och låtsas som om det är en riktig satsning. Det är häpnadsväckande.

Om debatten och budgeten kan man även läsa här
DN, Svd, Svd2, AB, AB2
Peter Andersson och Alliansfritt bloggar också om den.

1 kommentar:

Allt om Alliansen sa...

"Arbetslösheten stiger kraftigt"

Det beror på den globala ekonomiska krisen. Företag varslar och sparkar folk. Berätta för oss vilken regering i världen som har hejdat detta innan du avfyrar din kritik!

"Andelen fattiga i Sverige växer"

Den förra rödgröna regeringen accepterade en fördubbling av fattigdomen i Sverige mellan 2002-2006. Men nu accepterar du inte att den ligger på samma höga nivå som ditt politiska alternativ skapade? Det luktar hyckleri!

"Underskotten i ekonomin växer"

Om du inte märkt det så är vi inne i den värsta ekonomiska kris vi haft på 80 år! Dessutom tvingades de borgerliga ta över ett "dukat bord" där bordssilvret var belånat, tallrikarna spruckna i kanterna och maten kall och oätlig. Det var ett dött och livlöst stilleben skapat av en desperat socialdemokratisk regering som inte kunde leverera välfärd eller sysselsättning eller valuta för pengarna på något område!

Underskotten är mindre nu än 2005 med den rödgröna regeringen under en global högkonjunktur!

Hur förklarar du detta, Fredrik Olovsson?