måndag 16 februari 2009

När blir det kris, Expressen?

På temat ”kris är det först när jag själv drabbats” upprör sig Expressen idag på opinionsbloggen över att finansministern sagt att vi befinner oss i ett nationellt nödläge.

Expressen tycker alltså inte att det är något större bekymmer att hundratusentals svenskar går från jobb till arbetslöshet, att klyftorna ökar kraftigt, att kommunerna nu börjar göra sig av med folk i välfärden, att delar av den svenska fordonsindustrin som sysselsätter 140 000 personer är på fallrepet, att tillväxt blivit missväxt när ekonomin krymper och att statsfinananserna blir allt sämre. Först när ledarredaktionen på Expressen står på bar backe får man ta fram trycksvärtan och krisstämpeln (om det nu inte hänt något i Lets Dance förstås då krävs mycket trycksvärta)

Nej, det märkliga med finansminister Borg är inte att han utfärdat ”nationellt nödläge”. Det märkliga är att regeringen inte gör särskilt mycket för att vi ska ta oss ur det. För den som är intresserad av en politik som kan göra det går det bra att titta in på socialdemokraternas hemsida.

Inga kommentarer: