onsdag 28 januari 2009

Regeringen missköter sina myndigheter

Det är kris i regeringens myndigheter. Raden av exempel är så lång att man nästan kan fråga sig om de moderata statsråden medvetet försöker förstöra tilltron till det som är vår gemensamma sektor.

Personalen i Husmark Pehrssons Försäkringskassa går på knäna med stora underskott och medborgare som inte får de pengar de är beroende av.

Beatrice Asks Polis har ett lika stor underskott, i miljardklassen, och lär slänga ut en massa civilanställda på gatan så att uniformerade poliser får ta steget in bakom infodiskar och skrivbord.

Anders Borgs Kronofogde har mycket stora problem eftersom regeringen missbedömt en organisationsförändring och ger den för lite pengar och säger upp personal.

Tolgfors har inte precis varit någon succé som försvarsminister och nu väntar motorsågsmassaker i förbanden eller ännu mer gigantiska underskott.

Anders Borgs Tullverk har pensionerat bort över 100 medarbetare vid våra gränser för att komma i finansministerns krympande kostym. Skatteverket blev av med ett extra anslag som den socialdemokratiska regeringen skjutit till och måste dra in på jakten på skattefuskar.

Mer om krisen i f-kassan kan man läsa i Aftonbladet, DN och hos kollegan Bergstedt

Inga kommentarer: