torsdag 4 december 2008

Riksbanken agerar - regeringen passiv!

Riksbanken nära nog halverade sin styrränta idag. Det är en nödvändig åtgärd efter det kraftiga fallet i den svenska ekonomin. Lågkonjunkturen har helt enkelt tryckt ut inflationsriskerna ur ekonomi och ger riksbanken utrymme för åtgärder.

Nu väntar vi bara på att den borgerliga regeringen ska göra något för att motverka krisen. Hittills har vi bara fått veta att det inte behövs några åtgärder. När vi socialdemokrater presenterade ett räddningspaket var kommentarerna närmast hånfulla från stöddiga ministrar som Maud Olofsson.

Den som vill läsa mer kan titta in på Riksbanken, DN och Svd.

1 kommentar:

Unknown sa...

Ska man inte som regering lita på att ansvariga myndigheter man byggt upp och vars verksamheter man finansierar, ska klara av att arbeta under goda och mindre goda år? Ge Arbetsförmedlingen det utrymmet att visa att de faktiskt klarar sitt uppdrag. Om de bedömer att "vi fixar inte det här med dagens resurser" - DÅ ska regeringen bedöma om mer resurser behövs. Låt systemet visa att det fungerar först - krasst har du och dina åsiktsfränder varit med och byggt upp systemen. Enligt media kommer regeringen med stöd till FoU mfl satsningar - dvs långsiktiga stöd som kan bidra till att förnya branschen och stärka dess långsiktiga konkurrenskraft. En regering ska bota sjukdomar, inte dela ut Alvedon till folket. Det är inte seriöst.