söndag 21 december 2008

Polisen behöver bodströmssatsningar

Under Thomas Bodströms tid som justitieminister gjordes en mycket kraftig satsning på polisen. Den borgerliga regeringen har sagt sig vilja fullfölja de ambitionerna. I statsministerns jultal (DN) utlovas exempelvis pengar till polisen. Det lär behövas. Beatrice Ask har på kort tid skapat stora underskott i polisverksamheten. Regeringen beställer mer polisverksamhet än vad man betalar för. Det går inte i längden. Bodström betalade för satsningarna. Borgarna kör på krita. Som vanligt får man väl säga.

torsdag 4 december 2008

Riksbanken agerar - regeringen passiv!

Riksbanken nära nog halverade sin styrränta idag. Det är en nödvändig åtgärd efter det kraftiga fallet i den svenska ekonomin. Lågkonjunkturen har helt enkelt tryckt ut inflationsriskerna ur ekonomi och ger riksbanken utrymme för åtgärder.

Nu väntar vi bara på att den borgerliga regeringen ska göra något för att motverka krisen. Hittills har vi bara fått veta att det inte behövs några åtgärder. När vi socialdemokrater presenterade ett räddningspaket var kommentarerna närmast hånfulla från stöddiga ministrar som Maud Olofsson.

Den som vill läsa mer kan titta in på Riksbanken, DN och Svd.

tisdag 2 december 2008

Bättre läkemedelsreklam

Allting går att sälja med mördande reklam, heter det i visan. Även läkemedel. Reklamen för preparat som ska ta bort vår värk, klåda och andra problem sköljer över oss. Men ingenstans pratar man om biverkningarna. Det tycker jag att man borde göra. Iprenmannen borde även säga något om att preparatet kan ge biverkningar som trötthet, huvudvärk, magbesvär, diarré, illamående, kräkningar, hudutslag, sömnlöshet, lätt oro samt synrubbningar eller hörselpåverkan. Jag har motionerat om detta i riksdagen och i Vetenskapsradion kan du höra mig.